Alles voor mijn beestje

Je huisdier is natuurlijk je alles. Het is je kindje en je wilt alles voor hem of haar doen. Zo ook met mijn lieve kat Koekie. Het afgelopen jaar heb ik veel thuis gezeten en heb ik mij door Koekie gelukkig minder alleen hoeven voelen. Zodoende heb ik hem het afgelopen jaar wat extra proberen te verwennen. In deze blog beschrijf ik hoe je jouw huisdier kan verwennen.

Eten

Mensen houden enorm van eten. Ik ken weinig mensen (eigenlijk geen) die eten omdat ze voedsel nodig hebben. Iedereen in mijn omgeving eet omdat ze van eten houden en genieten er ook met volle tuigen van. Het afgelopen jaar heb ik weer meer tijd in de keuken doorgebracht en is mijn liefde voor voedsel weer herleefd. Zo besefte ik me ook dat ik nooit elke dag hetzelfde voedsel zou kunnen eten. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van frieten, maar elke dag frieten zou ik niet vrolijk van worden. Toch gaf ik mijn kat tot een jaar geleden bijna elke dag hetzelfde eten. Toen dat besef me doordrong ben ik wat meer onderzoek gaan doen naar kattenvoer. Nu probeer ik meer afwisseling te brengen in het voedsel van mijn kat. Eerlijkheidshalve gaat niet alles er even snel in bij hem. Hij heeft zeker zijn favorieten en maakt dit ook luid kenbaar, maar dit kan uiteraard ook van mij gezegd worden.  

Speelgoed

Koekie is nog vrij jong en is zodoende ook nog erg speels. Aan het begin heb ik veel speeltjes gekocht, waar hij dan een tijdje mee zout was, maar op de lange termijn komen als die speeltjes in een grote bak terecht waar hij niet meer naar op kijkt. Het enige waar hij nog mee wilt spelen is het hengeltje. Om wat meer variëteit voor hem te creëren had ik het afgelopen jaar bedacht om zelf een klimpaal te gaan maken. Ik heb twee linkerhanden, dus dit bleek niet zo makkelijk gedaan als gezegd. Toch was ik best tevreden met het eindresultaat. Koekie leek het aan het begin maar een beetje raar te vinden, maar is nu gelukkig elke dag wel eventjes bezig met de klimpaal.

Zijn eigen plekje

Het is soms zeer bijzonder hoe katten zich gedragen. Zo heeft koekie meerdere mandjes, kleedjes en eigen plekjes om te liggen. Toch ligt hij het liefste op mijn plek. Zodra ik opsta voor wat te drinken of eten, gaat hij direct op mijn plek zitten. Zodoende heb ik bedacht dat ik hem op dezelfde hoogte naast mij een mandje te bouwen. Of het gaat werken bevalt echter te zien, ik heb namelijk het vermoeden dat hij het gewoon leuk vindt om mijn plek in te pikken.

Geef een reactie