Hoe kom ik van mieren af?

Mieren zijn er overal. Veel huishoudens krijgen rond de lente of het begin van de zomer zelfs last van mieren binnen in het huis. Daar hoeven ze niet te zijn, maar er is weinig dat echt effect lijkt te hebben op de mieren. Als de insecten binnen zijn, is het al te laat. Hoe kan iemand het best mieren bestrijden?

Bestrijdingsmiddel 1: Aaltjes

Aaltjes tegen mieren is een effectieve manier om van een heel mierennest af te komen. Aaltjes worden ook wel nematoden genoemd. Het zijn kleine rondwormen, onzichtbaar voor het blote oog. De beestjes zijn niet schadelijk voor mensen, planten of de meeste dieren. Zij gaan wel tegen larven in en zijn dus goed te gebruiken om mieren te bestrijden. Dit komt omdat de aaltjes met specifieke bacteriën leven. Deze bacteriën zijn dodelijk voor de larven van mieren. Strooi wat aaltjes op een mierennest of mierenhoop. De aaltjes zullen de larven opzoeken en deze vergiftigen. De laren zullen doodgaan en de volwassen mieren verlaten het nest. Aaltjes zijn een natuurlijk product en laten geen residu achter. Goed om te gebruiken dus!

Bestrijdingsmiddel 2: Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is aarde dat voor een groot deel bestaat uit fossiele skeletten. Onder een microscoop lijkt het op glassplinters. De structuur van diatomeeënaarde bindt veel vocht. Dit vocht wordt uit de omgeving gehaald, waardoor het een drogende werking heeft. Diatomeeënaarde wordt voor vele doeleindes gebruikt. Het is een voedingssupplement, wordt gebruikt in de bouw of kan ongedierte bestrijden. Om mieren tegen te gaan, kan het aarde in de ingang van een mierennest gelegd worden. Wanneer mieren terug het nest in lopen, nemen zij de aarde mee naar binnen en verspreiden het rond het gehele nest. Zo droogt het nest uit en moeten de mieren verplaatsen. Diatomeeënaarde is niet schadelijk voor de omgeving en helpt om nog meer dieren dan alleen mieren te bestrijden.

Bestrijdingsmiddel 3: Producten van de keuken

Er zijn naast aaltjes en diatomeeënaarde ook manieren om mieren te bestrijden met producten uit de keuken. Denk bijvoorbeeld aan azijn, zout of bakpoeder. Deze manieren zullen alleen de mieren doden, niet tegen de oorzaak van het probleem ingaan: het mierennest. Het is wel een goede manier om mieren meteen uit het huis te krijgen, terwijl er andere manieren gebruikt worden om het mierennest tegen te gaan. Het azijn kan met wat water gemengd worden en met een plantenspuit op de mieren gespoten worden. Zout en bakpoeder kunnen beiden in schaaltjes rond het huis neer gezet worden. Mieren zullen dit eten en ontploffen.

Zo komt iemand van mieren af!

Geef een reactie