Uit in Mechelen

Mechelen is een kleinschalig maar vooral gezellig provinciestadje. Je vindt er weinig dancings en nachtclubs, maar des te meer cafés en bars met veel sfeer en ambiance, met alle soorten livemuziek, zeker in de zomer. Dé uitgaansbuurt is de Vismarkt. Daar vind je heel wat sfeervolle cafés en bars voor alle leeftijden. De vitaliteit van Vismarkt straalt ook uit naar de omliggende Korenmarkt, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Begijnenstraat en Melaan. De vele studenten voelen zich vooral thuis rondom het Stationsplein.

’t Ankertje Aan De Dijle

Dit gezellige café is gehuisvest in een barok gebouw uit de 18e eeuw aan de Vismarkt en biedt een variatie aan bekend Mechels bier. Er is zelfs een heuse bierwinkel met een diverse bierproducten gevestigd. De eerste verdieping is geheel gewijd aan het bier van Brouwerij Het Anker, terwijl de bovenste verdieping is versierd met talloze reclameborden en materialen van meer dan dertigtal Mechelse brouwerijen die ondertussen zo goed als allemaal verdwenen zijn. In 't Ankertje vinden de telkens de eerste maandag van de maand jazz-, groove- of bluesoptreden plaats.

De Gouden Vis

Is met voorsprong de gezelligste bruine kroeg van Mechelen. Het art-déco-interieur, serre langs de waterkant en de cafébibliotheek dragen bij aan het unieke karakter van dit café. Achteraan is er een groot terras dat tot boven de Dijle uitsteekt en een oude kas met weelderig groeiende druivelaars. Toon Peeters lanceerde als uitbater van De Gouden Vis in het nabijgelegen pand een hedendaagse jongeren, Café Pilchard.

D’hanekeef

Is de oudste en ongetwijfeld de meest authentieke bruine koffieshop van de stad. Dit gebouw deed vroeger dienst als opslagplaats van korven voor hanengevechten. Je kiest er tussen ruim 50 verschillende soorten bier en 13 diverse soorten whisky.

De Prof

Dit populair sfeercafé aan het Koning Albertplein 13 trekt vele studenten aan en is vaak tot in de vroege uurtjes geopend. Tijdens feestjes bespeelt de DJ het publiek vanuit de lucht met luide sfeermuziek. Bij mooi weer is het grote zomerterras een extra troef.

Unwined

Gezellige wijnbar, gelegen in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren. Naast de vele wereld wijntjes krijg je er het wijnadvies gratis boven op.

Barramundo Lounge

Is een echt begrip in Mechelen en ver daarbuiten. Je kiest er uit 25 whisky’s en vijf cognacsoorten. Op weekdagen hangt er een lounge sfeer, die tijdens het weekend plaats ruimt voor house- en dancemuziek. Het schitterend binnenterras mét aparte bar voor de zomerse dagen zorgt voor extra sfeer.

Verslavingszorg

Drink je meer bier en andere alcoholische dranken dan goed voor je is? Zoek dan aangepaste verslavingszorg.

Geef een antwoord